Na installatie start je het programma waarmee de backup's gemaakt kunnen worden.

Onder 'Alle programma' staat het programma 'AhsayACB' of 'AhsayOBM'.
Start het programma.

Klik hierna op 'Back-upsets'

Selecteer '+ Nieuwe Back-upset toevoegen'

Geef de backup set een naam, of houdt deze standaard

Selecteer wat je wilt backuppen.

Er zijn standaard een aantal mappen geselecteerd.
Onder 'ik wil de bestanden kiezen...' kunnen ook nog andere mappen worden geselecteerd of uitgesloten van de backup.

Kies het tijdstip waarop de backup loopt.
Neem een tijdstip waarop je computer normaal gesproken AAN STAAT, anders zul je een melding krijgen dat de backup niet gelukt is.

Klik op '+' om de bestemming te kiezen

Selecteer de optie 'CBS'

Zet OpenDirect 'Uit'

Standaard staat de codering aan

De coderingssleutel geeft een extra beschermingslaag voor je bestanden.

Let op dat je de coderingssleutel goed bewaard !
Deze is namelijk nodig om de bestanden weer terug te kunnen halen uit de backup.
Bewaar deze dus NIET op je computer, maar druk deze af en leg hem in de kluis!
Als je computer crashed, dan ben je de coderingssleutel ook kwijt en kan je NIET restoren !!!

Het is ook mogelijk om de coderingssleutel niet te gebruiken.
Hierdoor kun je met je gebruikersnaam en wachtwoord van online back-up alle bestanden terughalen uit de back-up.

Zodra de instructie is doorlopen, stelt het systeem voor direct een volledige back-up te maken van je computer.

Deze volledige back-up kan diverse uren duren, afhankelijk van de hoeveelheid data.

Na de initiele backup, worden alleen nog de verschillen gebackupped, waardoor dit veel sneller zal gaan.